Krštenja

Fotograf, foto studio, Bačka Topola

Naš uspeh je kad pogledate fotografiju i vraćaju vam se lepa sećanja.

Krštenje, Bačka Topola, Fotograf

Sveta Tajna Krštenja

Krštenje je rađanje za novi život. Krstiti se znači steći pravo učešća na evharistijskom sabranju i pristupanju Svetom Pričešću. Krštenje je početak duhovnog života, duhovno rađanje za večnost.

Krštenje se vrši samo jednom – kao što se fizički rađamo jednom, tako se rađamo i duhovno. Krštenje je uslov našeg spasenja. Pravoslavna vera se ne dobija nasleđivanjem, već se u nju ulazi krštenjem. Onaj koji nije kršten ne može biti dostojan da primi ni ostale Svete Tajne.

Krštenje je velika tajna, krštenjem se daje sve ono što je Bog mogao dati čoveku, dao mu je da bude bude član Crkve, a Crkva je Telo Hristovo, a šta je veće od toga, nego da te onaj Najveći, Najsvetiji, primi u dom svoj i da budeš ne sluga, nego ravan Njemu, po blagodati. Krštenje je osnovna istina, i Sveta tajna naše hrišćanske, hristovske, hristolike, hristonosne vere Pravoslavne. Svetu tajnu krštenja zapovedio je Gospod Isus Hristos: Idite, dakle i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca, Sina i Svetog Duha.

Hristova zapovest sadrži u sebi osnovne elemente čina Svete tajne: prethodno poučavanje, katihezu (idite i naučite…), bez poučavanja, vera ne može biti svesna; pogružavanje u vodu (krsteći ih), (krštenje se na grčkom kaže βαπτιζμοσ – vaptizmos, što znači pogruženje.

STUPI U KONTAKT

Sviđa ti se moj rad i želiš detaljnije informacije?

Imaš ideju a ne znaš dali možemo ostvariti?

Odlučio si se i želiš zakazati termin?

ČEKAM VAS DA STVORIMO USPOMENE

Bačka Topola, Subotica, Bajmok, Senta, Bečej, Mali Iđoš, Vrbas, Srbobran, Sombor

Studio

20% popusta
na prvo fotkanje

Zakažite vaše prvo fotkanje kod mene i dobijate popust od 20%

+ 10 komada izrađenih fotografija 13x18cm