TRUDNIČKO
FOTOGRAFISANJE

Fotograf, foto studio, Bačka Topola

Naš uspeh je kad pogledate fotografiju i vraćaju vam se lepa sećanja.

Često postavljena pitanja

Najbolji period za trudničko fotografisanje je sedmi mesec. Idealni period za trudničko fotografisanje je između 30-36. nedelje trudnoće. U ovom periodu stomak je već dovoljno velik da se može naglasiti na fotografijama, a vama fotografisanje neće teško pasti. Uobičajeno oko sat vremena traje fotografisanje i treba izdžati. Ukoliko se fotografišete u više autfita, potrebno je više vremena i veće optereće će biti na vama.

Zakazivanje termina je poželjno barem dve nedelje ranije od planiranog datuma fotografisanja. U slučaju da vam idelani period pada za kraj Novembra ili je tokom Decembra, potrebno je zakazati termin što ranije je moguće – po mogućnosti još krajem Oktobra, početkom Nomebra. U predprazničnom periodu, pred katoličkog Božića studijo je jako zauzet.

Naravno može da se zakaže u izuzetnim slučajevima i da kažemo danas za sutra, ali vam nije garanotvano da ćete moći da se slikate. Zavisi od zauzetosti studija i fotografa. 

Zavisi od vaše odluke šta želite!

U slučaju da želite fotografisanje u prirodi onda je najidealnije vreme za fotkanje je kad je Sunce nisko, oko sat i po vremena pred zalazak Sunca. Kad je to tačno, zavisi od toga u kojem godišnjem dobu smo. Leti (Jun/Jul) fotografisnaje u prirodi uglavnom počinjemo oko 19 sati, dok Maj/Avgust oko 18:30, a April i Septembar oko 18 sati. Ako niste sigurni, kontaktirajte vašeg fotografa, pošaljite poruku za pomoć.

Ako ipak želite fotografisanje u studiju, pod kontrolisanim okolnostima onda nema pravila za termin, sa veštačkim osvetljenjem , uglavnom se rezervišu poslepodnevni termin, neovisno od godišnjeg doba. U slučaju da želite fotke pored prozorskog svetla onda se dogovaramo za termin, jer mi znamo najbolje kada je svetlo preko prozora idealno.

Kod odabira garderoge opšte pravilo je da izbegavamo komade koji su prugasti, sa geometrijskim oblicima, šarenim dezenima i komade koji us brendirani i sa velikim tekstom. U slučaju fotkanja bez obuće i ako dolazi i vas suprug i deca – obratiti pažnju i na čarape, da ne budu naprimer bele ali sa velikim natpisom brenda.

Kada sa fotografisanje vrši  sa ostalim članovima porodice, obratite pažnju da se boje i tonovi slažu. Šarene fotografije nisu najbolje. Neutralne boje kao što su krem, siva, braon, bela u kombinaciji sa teksasom su uvek sigurica – najsigurnija opcija. Izbor svetlijih nijansi će da vas više izražavaju na fotografijama. Tamne boje i crna prigušuje i gubite se na fotografijama.

Nokte i ruke treba srediti pre fotografisanja. Ako imate veštačke nokte treba da budu sveže nadgrđene. Obavezno i vaši najbliđi, naročito suprug da budu sa sređenim noktima. Na fotkama ruka igra značajnu ulogu, dosta često su u prvom krupnom planu, na stomaku.

Na žalost u trenutku pisanja ovog odgovora nemao. To ne znači da u buduće nećemo imati trudničke haljine koje možete koristiti.

U slučaju zakaznog fotografisanja u prorodi maja obaveza je da pratim vremensku prognozu par dana ranije i u toku dan kada je zakazano fotkanje.

Oblačno vreme uopšte ne smeta za fotografisanje,

U slučaju da pada kiša, sneg (a niste raspoloženi za izazove i avanturu) ili je nevreme napolju, kontaktiraću vas dva-tri sata ranije i predložiću da pomerimo fotografisanje. Ponudiću Vam nov termin ili predložiti da se fotografišemo u studiju u zakazanom terminu.

STUPI U KONTAKT

Sviđa ti se moj rad i želiš detaljnije informacije?

Imaš ideju a ne znaš dali možemo ostvariti?

Odlučio si se i želiš zakazati termin?

ČEKAM VAS DA STVORIMO USPOMENE

Bačka Topola, Subotica, Bajmok, Senta, Bečej, Mali Iđoš, Vrbas, Srbobran, Sombor